Predstavitev skupine 2B

 

 

Belokranjsko skupino 2B sta ustanovila brata Jernej in Gašper, pozneje se jima je pridružil še tretji brat Primož in od takrat delujejo pod imenom 2B. Skupino so poimenovali kar po hišni številki 2B. Tudi svoj prvi album „Frnikule“, ki je izšel l. 2009, so posneli sami v svojem domačem studiu. Vsa besedila in glasbo je napisal najstarejši brat Jernej Mihelič. 
 
Glasbo, ki jo skupina ustvarja, bi žanrsko težko opredelili, saj zvočno posega v zapuščino tako različnih zvrsti rock glasbe, kot tudi popa. 
Primož ima vlogo producenta in ves svoj čas preživlja v studiu, v katerem se je kot samouk naučil igrati klavir, tolkala, kitaro, ter posegel po bogatem znanju in nekaterih trikih, povezanih z glasbeno produkcijo.
 
2B imajo za sabo že pestro paleto koncertnih spominov. Nastopili so tako na velikih festivalih, kot sta Schengenfest in Urbano Dejanje, ter odrih Cankarjevega doma in Slovenske filharmonije, kot tudi v manjših klubih in lokalih po Sloveniji in tujini.
 
V letih 2013 in 2014 so izvedli akustično turnejo, v okviru katere so se predstavili po celi Sloveniji, nekaj koncertov pa so imeli tudi na sosednjem Hrvaškem, v Bosni in Srbiji.