B2 obdobje

B2 Obdobje

Na albumu se nahaja 10 skladb, ki sva jih avtorsko podpisala Gašper in Jernej . Čeprav bi lahko album zvokovno opredelili kot spretno se gibajoč med popom in rockom, najdemo na njem obilo svežih elektronskih, akustičnih in etno primesi, ki delajo album zanimiv, mladosten in drzen.
Za avtobiografsko plat albuma je kot avtor glasbe in besedil poskrbel Gašper: skladbe Gledam naprej, Figure v škatlah, Na črnem ozadju, Tvoja sreča, Jutro, Zabluran svet. Drugo, neavtobiografsko in bolj družbenokritično plat albuma je avtorsko prispeval Jernej: skladbe Zgled, Kraljica glavnih vlog, Seme in plevel. Primož, ki je prevzel pri nastanku albuma B2 pomembno vlogo glasbenega producenta in aranžerja, je poskrbel, da so se skladbe iz začetnih verzij razvile v polnejši in bogatejši zvok, do katerega je prišel v dobršni meri sam, ob dolgem sedenju v domačem studiu v Vinici. Kot pravi sam: »Za vsako skladbo sem si vzel čas, vsaki sem dodal unikaten zvok, pod katerega se s ponosom podpišem«.
Pri snemanju nekaterih skladbah smo k sodelovanju povabili tudi pevca Naceta Junkarja, ki je prevzel vlogo vokalnega producenta (Jutro, Seme in plevel, Figure v škatlah, Kraljica glavnih vlog).
Ob nastajanju albuma je pomagal tudi Gal Gjurin, pri nekaterih skladbah je v končni fazi produkcije albuma odigral tudi različne inštrumente. V skladbah Jutro in Figure v škatlah se tako znajdejo tudi tipični belokranjski inštrumenti, bugarija, čelo in brač, ki jih je dodal Gjurin in tako skladbam odtisnil še eksotičen belokranjski pečat. Poskrbel je tudi za miks in končno zvočno podobo (mastering) albuma.
»Glede na to, da nas je veliko ljudi napačno klicalo kar B2, smo sprva hoteli poimenovati album kar tako, kot neko šalo, »Evo, tu imate zdaj B2« – in ta šala je potem obveljala.

B2 NASLOVNICA
B2 NASLOVNICA

Glasba, teksti: Jernej in Gašper Mihelič
Aranžma: Jernej, Primož, Gašper Mihelič, Gal Gjurin
Snemano: Studio 2B in studio HAD
Producent: Primož Mihelič
Izvršni producent: Gal Gjurin
Producent vokalov pri skladbah Jutro, Zgled, Kraljica glavnih vlog, Seme in plevel, Figure v škatlah: Nace Junkar
Miks: Primož Mihelič
Master: Gal Gjurin
Oblikovanje naslovnice albuma: Blaž Učakar
Izdano: Diskografska hiša HAD.